Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Στο μητρώο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αναφορά για το Δήμο Κεφαλονιάς

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 Αγαπητοί(-ές) συμπολίτες(-ισσες),

Όπως βλέπετε, η Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολήθηκε με την επιστολή μου και πλέον η αναφορά με τίτλο "Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κεφαλονιά, ένα νησί μη-φιλικό προς ΑΜΕΑ" έχει δρομολογηθεί επισήμως με Α.Π. 2706/2014 για εξέταση από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:


Από εσάς δεν έχω δει καμία απολύτως αντίδραση στην ίδια αναφορά, που κοινοποιήθηκε στο Δήμο (μεταφρασμένη στα ελληνικά) την 31-12-2014 και έλαβε τον αριθμό πρωτοκόλλου 60212/31.12.2014. Αν κάποιοι από εσάς δεν έλαβαν γνώση για την εν λόγω μακροσκελή αναφορά - η οποία κατατέθηκε σε ντοσιέ συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό, φυλλάδια, αντίγραφα αφισών κλπ. - μπορείτε άμεσα να δείτε το περιεχόμενό της σε αυτό το ρεπορτάζ.

Ωστόσο ενδέχεται να μην έχετε αντιληφθεί ότι περιμένω έγγραφη απάντηση στην αναφορά, με το σκεπτικό ότι είστε οι αποδέκτες κοινοποίησης, και όχι οι παραλήπτες της επιστολής. Δεκτόν.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζω σε οικογενειακό επίπεδο, προσπαθώ να μην ξεχνώ το ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ που αδικείται. Διατυπώνω λοιπόν εδώ για διευκόλυνσή σας τα ερωτήματα για τα οποία περιμένω (έγγραφη) απάντηση:

1) Με ποια λογική αποφασίστηκε από το Δήμο η κατασκευή "Χριστουγεννιάτικου Χωριού", τη στιγμή που υπάρχουν τόσες ελλείψεις σε πολύ πιο σημαντικούς τομείς (όπως η φροντίδα των ΑμΕΑ, η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κ.ο.κ.);

2) Πόσο στοίχισε στα ταμεία του Δήμου (και εν τέλει, στους πολίτες του) το εν λόγω έργο;

3) Γιατί δεν έχετε φροντίσει επί σειρά ετών για το στοιχειώδες δείγμα πολιτισμού σε μια πόλη: την υποδομή για άτομα με κινητικές αναπηρίες;

4) Τι θα γίνει με το Καφενείο της Καμπάνας και την κοινωνική επανένταξη των ατόμων που βρέθηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας, μετά το βίαιο κλείσιμο του Καφενείου πριν από σχεδόν δυο χρόνια;

Δεν θα μπω στη διαδικασία να χάσω το χρόνο μου προσερχόμενη και πάλι στο Δημαρχείο για επίσημη κατάθεση με αριθμό πρωτοκόλλου κλπ., αφού διαπίστωσα ότι ούτε με τον τρόπο αυτό καταδέχεστε να εισέρθετε σε διάλογο με τους πολίτες του "Νησιού του Διαλόγου". Φαίνεται πως είστε "ανώτεροι" από τους φίλους σας στις Βρυξέλλες στο θέμα αυτό.

Επειδή όμως γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι τα τοπικά sites, portals και blogs τα παρακολουθείτε τακτικότατα (και πολύ συχνά τα εμπλουτίζετε με βαρύγδουπες δηλώσεις), σάς ενημερώνω ότι αν δεν έχω έγγραφη απάντηση μέσα στο νόμιμο διάστημα των 60 ημερών - με τον ίδιο βαθμό ενδελέχειας και τεκμηρίωσης που έδειξα στις δικές μου αναρτήσεις (δηλαδή δεν περιμένω γενικότητες και ευχολόγια, αλλά επίσημα στοιχεία, αριθμούς και διαπιστωμένα γεγονότα) - δεν μου μένει άλλη επιλογή παρά να ενημερώσω τα ξένα sites για την αντιμετώπιση του Δήμου Κεφαλονιάς προς τα ΑμΕΑ. Δεν νομίζω ότι θα θέλατε κάτι τέτοιο, στην έναρξη της τουριστικής σεζόν...
(αν θέλετε δείτε αυτό το άρθρο μου στη Guardian: δεν είναι σχετικό το θέμα αλλά βλέπετε ότι δεν λείπει το ενδιαφέρον των σοβαρών μέσων ενημέρωσης όταν κοινοποιούνται στη διεθνή κοινότητα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας στην Ελλάδα)

Με μεγάλη μου χαρά να φιλοξενήσω στο blog μου agrypnocoma.blogspot.com ανακοινώσεις για τις τυχόν διορθωτικές ενέργειες που αποδεδειγμένα έχετε δρομολογήσει.

Σε αναμονή της απάντησής σας (και της απάντησης από Βρυξέλλες φυσικά),

Με εκτίμηση,

Mίνα Θεοφιλάτου
Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Τ.Υ.
Καθηγήτρια Πληροφορικής
Αργοστόλι, Κεφαλονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου