Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πλατειολογία

Ενημέρωση μετά τη συνεδρίαση του ΤΕΕ: άκουσα με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των ενδιαφερομένων και των συναδέλφων στα τεχνικά θέματα της ημερησίας διάταξης, δλδ. τα προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ, τις πλημμύρες στην Πύλαρο και το έργο της πλατείας Αργοστολίου. Επισήμανα τα τεράστια προβλήματα ασφάλειας του εργοταξίου της πλατείας και στη συζήτηση θίχτηκαν κι άλλα θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν (π.χ. επικινδυνότητα των λαμαρινών εν όψει κακοκαιρίας, παιδιά περνούν κάτω από το κενό μεταξύ λαμαρινών και οδοστρώματος για να μπουν στην πλατεία να παίξουν κ.α.). Συμφωνήθηκε να ζητηθούν διευκρινίσεις από τους αρμόδιους ώστε να γίνουν ενέργειες στην κατεύθυνση της προστασίας του κοινού που κινείται πέριξ της πλατείας. Ο κ. Σαμούρης μού ζήτησε να παραστώ στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθούν τα εν λόγω θέματα. Κ. Σαμούρη εργάζομαι σε εσπερινό σχολείο και την ώρα διενέργειας των συμβουλίων βρίσκομαι στην εργασία μου. Αλλά και έτσι να μην ήταν, δεν νομίζω ότι θα προσθέσει κάποια αξία στη συζήτηση ή στη ζωή μου η παρουσία μου εκεί: είμαι βέβαιη ότι οι δημοτικοί παράγοντες έχουν αντιληφθεί πλήρως την ανησυχία των απλών πολιτών και την αγανάκτησή μας για την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζουν τα αυτονόητο δικαίωμα να κυκλοφορούμε με ασφάλεια στην πόλη μας. "Είναι θέμα παιδείας" ακούστηκε ότι δήλωσε ο κ. Λυκούδης. Διαβάστε παρακαλώ την απάντησή μου στο δημοσίευμα του κ. Κεκάτου: πιστεύω θα συμφωνήσετε ότι τα αιτήματά μας ανακύπτουν ΑΚΡΙΒΩΣ από την ευρωπαϊκή παιδεία που κατ'επίφαση ασπάζεστε εκεί στο Δήμο. Γιατί οι επικίνδυνες κακοτεχνίες και πατέντες στην περίφραξη μόνο Ευρωπαϊκή παιδεία δεν θυμίζουν: μάλλον τριτοκοσμικές καταβολές έχουν... 

Ο αγαπητός συνάδελφος και Διευθυντής του 2ου Λυκείου Αργοστολίου κ. Ιωάννης Κοσμάτος ενημερώνει για τα προβλήματα του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ. 

Λεπτομέρεια από ευάλωτο στις πλημμύρες σημείο της Πυλάρου. Αναλύθηκε εκτενώς η κατάσταση στην περιοχή με εποπτικό εργαλείο το Google Earth και οι συνάδελφοι μηχανικοί πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης μελλοντικών καταστροφών.

Κάτοψη του σχεδίου ανάπλασης της πλατείας Αργοστολίου. Όταν ολοκληρωθεί το έργο οι ποδηλάτες θα κάνουν "γύρω-γύρω όλοι" μέχρι να βρεθούν κονδύλια για την επέκταση του ποδηλατόδρομου προς Μαϊστράτο και Γήπεδο. 

Κ. Κεκάτε σας ευχαριστώ για τον ευφάνταστο όρο που επινοήσατε για να περιγράψετε εκείνους που κρίνουν τα έργα της πλατείας. Για μια ακόμη φορά γράψατε λόγια όμορφα, "αεράτα", από εκείνα που κερδίζουν εντυπώσεις (;;;) και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα προόδου, πολιτισμού, έναν Ευρωπαϊκό αέρα...

Πείτε μου όμως τώρα ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ με παραπομπές και πηγές - επιστήμονας είστε άλλωστε - σε ποια ακριβώς Ευρωπαϊκή πόλη:

1) Περιφράσσεται ταυτόχρονα ολόκληρο το κέντρο της πόλης, το οποίο σημειωτέον είναι κατοικημένη περιοχή; (δλδ δεν πρόκειται για το City του Λονδίνου)

2) Η περίφραξη ξεκινάει (from day one όπως λένε στην Ευρώπη) με εξώφθαλμα επικίνδυνο λάθος.

Έγινα "γραφική" δυο μέρες πολεμώντας με την παράνοια των συντελεστών του έργου για να αποδείξω το αυτονόητο: οι βίδες τοποθετούνται με το κεφάλι προς την πλευρά των πεζών. Πείτε μου σε ποιο ευρωπαϊκό τοπίο θα έπρεπε να δημοσιεύει κείμενα και να ωρύεται live απλός πολίτης προκειμένου να διορθωθεί το λάθος (και λύστε μου με την ευκαιρία την απορία: φύσηξε κανένας ευρωπαϊκός άνεμος και ως δια μαγείας αφαιρέθηκαν τα επικίνδυνα σπειρώματα και τοποθετήθηκαν σωστά οι βίδες;) "Ευτυχώς" το πρόβλημα αυτό αποκαταστάθηκε με μόλις δυο ελαφρούς τραυματισμούς πολιτών. 

3) Στην περίφραξη παραμένει δεύτερος κίνδυνος, ακόμα μεγαλύτερος από τις βίδες. Πείτε μου λοιπόν σε ποια ακριβώς ευρωπαϊκή πόλη, την οποία θαυμάζετε για τον πολιτισμό της και θέλετε να κάνετε αντάξιο σύγκρισης το Αργοστόλι, θα άφηναν ποτέ οι υπεύθυνοι ενός δημόσιου έργου εκτεθιμένη στο ύψος του αγκώνα ενός μετρίου αναστήματος ενήλικα (και αντίστοιχα στο ύψος του κεφαλιού ενός παιδιού δημοτικού) την αιχμηρή ακμή λαμαρίνας σε ολόκληρη την περίμετρο του έργου; Δοκιμάσατε κ. Κεκάτε να περάσετε το δάχτυλό σας πάνω στην επιφάνεια αυτή να δείτε τι θα συμβεί; Είμαι βέβαιη πως από πρώτο χέρι γνωρίζετε ότι τα παιδιά είναι "περίεργα". Γνωρίζετε επίσης ότι τα παιδιά και οι έφηβοι αστειεύονται, πειράζονται, σπρώχνονται... Αν ήσασταν ακόμη μάχιμος στο Νοσοκομείο, πώς θα αντιδρούσατε αν βλέπατε στα επείγοντα να φέρνουν μικρό παιδί μέσα στα αίματα επειδή τραυματίστηκε πάνω στη μάτιση της λαμαρίνας, που κόβει σαν ξυράφι; Δεν θα κατεβάζατε καντήλια για την αναισθησία των υπεύθυνων του έργου;;; 

Με τα κόκκινα βέλη δείχνω την άκρως επικίνδυνη ακμή της λαμαρίνας που κόβει σαν ξυράφι (ΜΗΝ το δοκιμάσετε!Προειδοποιήστε τους αγαπημένους σας να περπατούν μακριά από τη λαμαρίνα μέχρι να κάνουν κάτι οι υπεύθυνοι του έργου!!!)


4) Σε ποιο ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό θα άφηναν τους τουρίστες απροσανατόλιστους και ανενημέρωτους για το πώς θα βγούν από το λαμαρινοδιάδρομο, και πού θα βρεθούν; Ή μήπως αναβιώνεται στην πλατεία Αργοστολίου ο αρχαίος μύθος του Λαβύρινθου ως τουριστική ατραξιόν;

5) Σε ποια σεισμογενή ευρωπαϊκή κωμόπολη θα αδιαφορούσε παντελώς η δημοτική αρχή για την πλήρη ανυπαρξία ελεύθερου και ανοικτού χώρου όπου θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν κάτοικοι και επισκέπτες σε περίπτωση σεισμού; Αν ξεκινούσαν και πάλι τα σεισμικά φαινόμενα που εκτυλίχθηκαν τον Ιανούαριο - Φεβρουάριο του 2014 - ή αν ο Εγκέλαδος είχε χτυπήσει όχι πάνω από 100 χλμ νότια την περασμένη εβδομάδα - τι θα γινόταν; Αλλά δεν χρειάζεται να επεκταθώ, έχει ήδη κάνει εμπεριστατωμένη ανάλυση για το θέμα συμπολίτης μου, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά που ασχολήθηκε με το θέμα για να μη νιώθω μόνη (και όχι μόνο... με έχει χαρακτηρίσει και κακοήθη στο παρελθόν ο κ. Κεκάτος επειδή αποκαλύπτω στους αγαπημένους του Ευρωπαίους την αδιαφορία του Δήμου Κεφαλονιάς για τα ΑμεΑ. Εν τω μεταξύ τώρα θυμήθηκε και τα αναπηρικά αμαξίδια!!!)

Όπως βλέπετε δεν αναφέρθηκα καθόλου στην αναγκαιότητα των έργων: οι συμπατριώτες μου ψήφισαν για δυο συναπτές τετραετίες την συγκεκριμένη δημοτική αρχή οπότε δεν πέφτει λόγος σε μας τους υπόλοιπους που ζούμε ανάμεσά τους για το πού θα επενδύσουν τα κονδύλια τους. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ να κινδυνεύουμε να κυκλοφορήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στην πόλη μας μέχρι να γίνουν τα έργα. Το εργοτάξιο αυτό είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ως τέτοιο το κρίνω, με την ιδιότητα επιπλέον του μηχανικού που μπορεί να εντοπίσει και να στοιχειοθετήσει τους κινδύνους αυτούς. Και ανυπομονώ να ακούσω τι θα πουν απόψε στο ΤΕΙ οι συνάδελφοί μου περί της "ασφάλειας" του έργου αυτού. Επιπλέον, τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι μηχανικοί του νησιού θα θέλαμε να μάθουμε αν και πώς έχει πιστοποιηθεί αυτή η "ασφάλεια". Και θέλουμε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες ΤΩΡΑ, προκειμένου να μην σημειωθεί ούτε ένας τραυματισμός. Γιατί αν συμβεί έστω και ένας θα είναι ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Βαγγέλη ειλικρινά λυπάμαι που αναγκάζομαι να εκφραστώ δημόσια με τον τρόπο αυτό. Κάποτε είχαμε μια φιλική σχέση, και δεν ξεχνώ ποτέ πόσο με βοηθήσες με την επιστημονική σου ιδιότητα σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Όμως οφείλω να προασπίζομαι την κοινή λογική και την ασφάλεια, από ευαισθησία και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Αν αδιαφορούσα θα ήμουν "δευτεράντζα" και ελπίζω να μην έχεις ξεχάσει τι εννοώ. 

Σωστή επισήμανση εργοταξίου στο πρωην ξενοδοχείο Cephalonia Star: δεν χρειάζεται να πάτε μακριά για να πάρετε ιδέες, μια βόλτα μέχρι την παραλία αρκεί.

Λεπτομέρεια ασφαλούς μάτισης λαμαρινόφυλλων στο ίδιο εργοτάξιο. Επίσης, προσέξτε ότι τα φύλλα έχουν τοποθετηθεί με τις πτυχώσεις κατακόρυφα. 

Κι εδώ μια φωτογραφία από το εργοτάξιο ανάπλασης, στην Παναγή Βαλλιάνου στο ύψος του αρχαιολογικού μουσείου. Εδώ δεν υπάρχει επικίνδυνη μάτιση, απλά επειδή το ύψος της περίφραξης περιορίστηκε στο πλάτος ενός φύλλου λαμαρίνας!  Στην πλατεία πυρηνικό σταθμό φτιάχνετε και έχετε υψώσει 2 μέτρα μέταλλο;


Φιλικά,
Μ. Θεοφιλάτου
Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός & Τ.Υ.  Π.Σ.Π.Π.
Καθηγήτρια Πληροφορικής στη Β/βάθμια εκπαίδευση

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

"Υγεία και Ασφάλεια" στην Πλατεία Αργοστολίου

Ενημέρωση 10/10/2016, 15:00: Συνάντησα και πάλι την κα. Κουλουμπή σήμερα - είμαι από εκείνους τους κατοίκους που αναγκαστικά διασχίζω το λαμαρινο-λαβύρινθο αρκετές φορές την ημέρα λόγω του ότι κατοικώ στην περιοχή της πλατείας - και άκουσα τα εξής:

1) Χτες η κα. Κουλουμπή απάντησε καταφατικά στην ερώτησή μου, αν είναι η υπεύθυνη μηχανικός του έργου. Σήμερα είναι μια απλή υπάλληλος. Οπότε ρώτησα  ποιος είναι ο υπεύθυνος ασφαλειας του έργου και έμαθα ότι το όνομά του είναι Φάνης Λάτσιος, πολιτικός μηχανικός. 

2) Χτες υποσχέθηκε η κα. Κουλουμπή ότι θα κοπούν τα σπειρώματα, κάτι που ΔΕΝ έγινε σε ολόκληρη την περίμετρο της περίφραξης. Διαπίστωσα τουλάχιστον 6 ενώσεις (όχι βίδες κα. Κουλουμπή) όπου τα σπειρώματα είναι ακέραια. 

3) Θεώρησε αχαριστία μου το γεγονός ότι δεν έμεινα ικανοποιημένη από το κόψιμο των σπειρωμάτων, και τώρα ζητώ επιπλέον αφαίρεση και εκ νέου ορθή τοποθέτηση. Στην ερώτηση "΄Ενας - ΕΝΑΣ!!! - από σας, την ώρα εργασίας - είτε εργάτης είτε μηχανικός είτε επιβλέπων - δεν είχε την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ να σκεφτεί ότι αυτό που κάνατε είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ πριν γεμίσετε ολόκληρη την περίμετρο με γυμνά σπειρώματα;;;;;", φυσικά ΔΕΝ πήρα απάντηση. 

4) Μου συνέστησε να μη βιάζομαι και να κάνω υπομονή διότι η κατασκευή του εργοταξίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Η βίδα είναι βίδα κα. Κουλουμπή, δεν γνωρίζει αν έχετε ολοκληρώσει ακόμα το εργοτάξιο ώστε να πάψει να αποτελεί κίνδυνο. Και ο κόσμος χρησιμοποιεί το λαβύρινθο που φτιάξατε παρά το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το εργοτάξιο. Δεν είδα να υπάρχει κανένας περιορισμός ,καμία σήμανση κινδύνου, καμία προειδοποίηση ότι το εργοτάξιο είναι ακόμα υπό κατασκευή . Αν γίνει κάποιος τραυματισμός, τι ακριβώς θα επικαλεστείτε;

5) Επειδή δεν θέλω άλλο να σας εκνευρίζω, και επειδή είναι σαφές ότι δεν είστε η αρμόδια για τα θέματα ασφαλειας του εργοταξίου, παρακαλώ πολύ τον κ. Λάτσιο να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες προκειμένου να καταστεί ασφαλές το εργοτάξιο. Αν θεωρεί ότι η περίφραξη δεν χρειάζεται ΚΑΜΙΑ επιπλέον παρέμβαση και ότι είναι ασφαλής και σε συμφωνία με Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ. παρακαλώ ας αναλάβει και την ευθύνη κοινοποιώντας την ασφάλεια αυτή μέσω επίσημου εγγράφου. Προχωρώ σε περαιτέρω κοινοποιήσεις. 

Σχετικά με την παιδική χαρά: σήμερα την είδα από κοντά, τις πληροφορίες στην ανάρτηση τις είχα αντλήσει από τοπικό blog το οποίο με τυμπανοκρουσίες επαινούσε την αθόρυβη και ταπεινή εγκατάσταση πιστοποιημένων παιδικών χαρών στο Δήμο Κεφαλονιάς. Μόνο που βιαστήκατε κ. Ανεξάρτητε και η παιδική χαρά Αργοστολίου δεν έχει ανοίξει ακόμα επειδή δεν έχει πιστοποιηθεί, και γύρευε πότε θα γίνει η τοποθέτηση δαπέδου κλπ. ώστε να είναι έτοιμη για παράδοση...

Σημερινές φωτογραφίες που δείχνουν ότι οι βίδες σε πολλά σημεία παραμένουν άθικτες... και κάποιοι άνοιξαν μια αυτοσχέδια είσοδο στην κάτω μεριά της πλατείας. Αυτό φοβάμαι ότι θα γίνεται συχνά, και μέχρι να επιληφθεί κάθε φορά το εργοτάξιο θα έχουμε εκτεθιμένα και αιχμηρά προφίλ λαμαρίνας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται... 






Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι το νησί έχει πολύ πιο επιτακτικές ανάγκες από την ανάδειξη του Αργοστολίου ως μια "σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη" και μεταφέρω αυτούσια τη δήλωση του αντιδημάρχου "Θα σηκωθούν προστατευτικές λαμαρίνες και ξεκινάνε τα έργα."

Προφανώς ο αντιδήμαρχος και το τεχνικό επιτελείο του έργου με τον όρο "προστατευτική λαμαρίνα" εννοούν "λαμαρίνες προστασίας των εργαζομένων του εργοταξίου από τους διερχόμενους περιμετρικά της πλατείας πεζούς". Και εξηγώ αμέσως με μια φωτογραφία:

Η "προστατευτική" περίφραξη της πλατείας Αργοστολίου. Στους κόκκινους κύκλους επισημαίνονται τα επικίνδυνα σπειρώματα.


Έπαθα σοκ το Σάββατο 8/10 το μεσημέρι περπατώντας δίπλα στις λαμαρίνες με την οκτάχρονη κόρη μου: δεκάδες σπειρώματα των πριτσινιών (βιδών) στις ενώσεις των φύλλων προεξείχαν ΠΑΝΤΟΥ, σε όλο το ύψος της "προστατευτικής" περίφραξης. Έξω από τη Gondola ανέφερα το γεγονός στον εργάτη που τοποθετούσε εκείνη τη στιγμή έναν ορθοστάτη και με διαβεβαίωσε ότι μέχρι το πρωί θα έχουν κοπεί όλα τα προεξέχοντα σπειρώματα. Συνεχίσαμε την πορεία μας, η εικόνα ίδια - εκτεθειμένα σπειρώματα και σε όλη την υπόλοιπη διαδρομή - μέχρι που έφτασα στο σημείο εισόδου στο εργοτάξιο, εκεί που η Ριζοσπαστών τερματίζει στην πλατεία. Εκεί ήταν δυο εργάτες με "πριτσιναδόρους" και τοποθετούσαν ΟΡΘΑ τα πριτσίνια με το κεφάλι προς τη μεριά των πεζών. Ρώτησα "γιατί εδώ βάζετε σωστά τα πριτσίνια και σε όλη την υπόλοιπη περίφραξη ανάποδα; Δε βλέπετε τον κίνδυνο για τους πεζούς;" Η εξήγηση που μου έδωσε ήταν ότι το συγκεκριμένο φύλλο ήταν η πόρτα του εργοταξίου και δεν γινόταν αλλιώς (!!!). Διέκρινα πίσω από τη λαμαρίνα μια κυρία, τη ρώτησα αν είναι η υπεύθυνη μηχανικός του έργου και μου απάντησε καταφατικά. Εξοργισμένη πλέον, της είπα ότι η λάθος τοποθέτηση των βιδών είναι δημόσιος κίνδυνος, από τη διαδρομή αυτή θα περνούν καθημερινά δεκάδες πεζοί ανάμεσά τους και μικρά παιδιά! Με διαβεβαίωσε και αυτή ότι μέχρι το πρωί θα έχουν κοπεί οι προεξέχουσες άκρες. Και στην ερώτηση που της έθεσα "πού θα παίζουν τα παιδιά για όσο θα διαρκέσει η ανάπλαση της πλατείας;" η κα. Κουλουμπή μού υπέδειξε την παιδική χαρά η οποία έχει προσφάτως εξοπλιστεί με νέα παιχνίδια. Δείτε την "πιστοποιημένη" σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο νέα παιδική χαρά του Αργοστολίου.

Αναρωτιέμαι αν λήφθηκαν υπόψη οι προδιαγραφές της Υ.Α. 27934/2014 για την οργάνωση και λειτουργία παιδικών χαρών των ΟΤΑ (εδώ το ΦΕΚ): όμως δεν χρειάζεται να είναι κανείς μηχανικός για να διαπιστώσει ότι αν το παιδί του πέσει από την κούνια ή κάποιο από τα άλλα "πιστοποιημένα" παιχνίδια, η κρούση θα απορροφηθεί από το... τσιμέντο, με ό.τι αυτό συνεπάγεται (μια από τις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία της παιδικής χαράς είναι και η συμμόρφωση με τα σχετικά πρότυπα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης.  Ανάμεσα σε αυτά είναι και το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 1177-1998 "Δάπεδα παιχνιδότοπων με απορροφητικότητα κρούσεων-Απαιτήσεις ασφάλειας και μέθοδοι δοκιμής")

Την άλλη μέρα - και όχι το πρωί αλλά το μεσημέρι - ακολούθησα την ίδια διαδρομή για να δω αν είχαν κοπεί τα σπειρώματα. Και διαπίστωσα ότι σε άλλα σημεία είχαν κοπεί και σε άλλα όχι, εντόπισα δε και άλλο ένα σημείο (απέναντι από την παλιά πινακίδα της Crepaland) όπου στη μάτιση των φύλλων είχαν τοποθετηθεί ορθά οι βίδες, με τις κεφαλές προς την πλευρά των πεζών.

Οι κομμένες βίδες. Κρίνετε μόνοι σας αν έχει αποκατασταθεί η ασφάλεια, και αν συνάδει η εικόνα αυτή με το ευρωπαΙκό όραμα του Δήμου.

Απέναντι από την παλιά πινακίδα της Crepaland: εδώ - ω του θαύματος! - οι βίδες έχουν τοποθετηθεί ορθά.

Φαντάζομαι ότι οι τεχνικά υπεύθυνοι του έργου θα έχουν υπόψη τους ότι το κάθε δημόσιο έργο θα πρέπει να συνοδεύεται από Σ.Α.Υ. και Φ.Α.Υ.: πρόκειται για το Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας και το Φάκελο Ασφάλειας και Υγείας που με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία εντάσσονται πλέον υποχρεωτικά στα συμβατικά τεύχη (Ε.Σ.Υ.) του έργου. Αλλά και πάλι, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μηχανικός για να διαπιστώσει ότι σε ολόκληρη την περίμετρο της περίφραξης παραμονεύει ο κίνδυνος για όλους τους πεζούς και ιδιαίτερα τα παιδιά επειδή ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ότι δουλεύοντας οι εργάτες τον πριτσιναδόρο από μέσα (εντός του εργοταξίου) προς τα έξω (διαδρομή πεζών) στις ενώσεις των φύλλων (στη σύνδεση του φύλλου με τον ορθοστάτη φυσικά και θα πρέπει να εργαστούν από μέσα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα αφού το σπείρωμα δεν προεξέχει!) τοποθετούν ΛΑΘΟΣ τα πριτσίνια και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προστατεύουν... τους εαυτούς τους!!!

Δείτε σε άλλο σημείο του Αργοστολίου πώς γίνεται ορθά η ένωση φύλλων λαμαρίνας για την προστασία των διερχόμενων πεζών (πρόκειται για την προστατευτική περίφραξη του παλιού κτιρίου της Αστυνομίας στην παραλία):

Ορθή τοποθέτηση: δεν προεξέχουν σπειρώματα από την πλευρά των πεζών, οι λαμαρίνες έχουν στερεωθεί με μπουλόνια και εκτεθιμένα είναι μόνο τα παξιμάδια

Φοβάμαι πως το όραμα του κ. αντιδήμαρχου για ευρωπαϊκή πόλη ξεκίνησε από τις πρώτες κιόλας μέρες στραβά: εκτός αν η κατοχή της παγκόσμιας (και όχι μόνο ευρωπαϊκής) πρωτοτυπίας του εργοταξίου που προστατεύει εργαζόμενους από πεζούς και η κατασκευή παιδικής χαράς με δάπεδο από σκυρόδεμα μπορούν να καταγραφούν ως επιτεύγματα.

Επειδή πρόκειται για σοβαρότατα λάθη από τα οποίο κινδυνεύουν οι πολίτες του Αργοστολίου - και κυρίως ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ - ζητάω ευγενικά από τις αρμόδιες αρχές να διορθωθεί το συντομότερο με αφαίρεση των "ανάποδων" πριτσινιών και τοποθέτηση εκ νέου των κατάλληλων συνδετικών στοιχείων (δείτε ενδεικτικά εδώ τεράστια ποικιλία από συνδετήρες κατάλληλους για χρήση σε στραντζαριστή λαμαρίνα). Η αφαίρεση να γίνει ΠΡΙΝ συμβεί τραυματισμός και ΠΡΙΝ σκουριάσουν οι βίδες (με όλες αυτές τις παρατυπίες που έχουν ήδη γίνει δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ποιότητα των συνδετήρων που χρησιμοποιήθηκαν). Επιπλέον, φροντίστε άμεσα να τοποθετηθεί κατάλληλο δάπεδο στην παιδική χαρά.

Σας ενημερώνω ότι η ανάρτηση αυτή έχει κοινοποιηθεί και στο ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., ενώ θα προβώ σε περαιτέρω κοινοποιήσεις αν δεν επιληφθείτε άμεσα του θέματος.

Με εκτίμηση,

Ασημίνα Θεοφιλάτου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τ.Υ. ΠΣΠΠ
Αργοστόλι, Κεφαλονιά